tiistai 29. lokakuuta 2013

Arki-illan pikawokki

Pidä keittiön kaapissa aina nuudeleita (meidän suosikki on munanuudelit). Joten kun nälkä arki-iltana yllättää...

1. Tutki pakastin.
2. Tutki jääkaappi.
3. Kerää kaikki sopivalta tuntuvat vihannekset keittiön pöydälle ja pilko ne haluamaasi kokoon.

Itse kasvatettu osuus: chilit, sipulit ja kuvernöörinkukan lehdet

4. Kuumenna vihannekset pannulla.

Käytin tavallista pannua kun siinä oli jo valmiiksi öljyä... Voi tämän tehdä wokkipannussakin

5. Keitä kuuma vesi vedenkeittimessä ja kaada se kattilaan tai muuhun sopivaan astiaan. Keitä / liota siinä nuudeleita n. 3 min (riippuu vähän nuudeleista, miten kannattaa tehdä).

6. Mausta soijakastikkeella ja makealla chili-kastikkeella (tuttavallisemmin "thai sweet chili -soosi"), voi laittaa muutakin, jos siltä tuntuu, mutta nämä yleensä meillä riittävät. Kuivattua korianteria laitoin.

Pakastimesta löytyi vielä vajaa pussi wok-vihanneksia ja maissia

7. Yhdistä nuudelit vihanneksiin ja paistele vielä hetki.

8. Jos haluat wokista ruokaisamman, lisää esim. broileripyöryköitä (ne on tässä wokissa parempia kuin lihapullat). Tai halloumia tai fetaa tai jotain muuta sopivaa juustoa. Tai soijakuutioita. Me lisättiin tällä kertaa kalapullia (lohipyöryköitä).

3 "lätkää" nuudeleita, kalapullat ja vielä ekstrapavut lisätty

9. Syö pois.


Puolessa tunnissa oli ruoka siirtynyt ajatusten tasolta vatsaan. Onnistuisi varmaan nopeamminkin, mutta olen tosi hidas pilkkoja. Ja piti etsiä kamera noita kuvia varten.

P.S. Salainen ainesosani oli tällä kertaa piharuukussa kasvattamani kuvernöörinkukka, jonka kukkia ja pitkulaisia vihreitä lehtiä voi syödä, ja ne maistuvat valkosipulilta. (Tosin miehen mielestä niiden paistaminen tuoksuu samalta, kuin jos paistaisi muovia. Mutta maku oli hyvä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti